Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Strategija upravljanja imovinom Program energetske učinkovitosti Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Program zaštite zraka... Procjena rizika od velikih nesreća Knjiga standarda Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Privatnost
Institucije
30.10.2019.  | Novosti

Kampanja „Udomi ne kupuj“ i sterilizacija napuštenih mačaka

Krapinsko-zagorska se, na prijedlog Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja županija, uključila u kampanju „Udomi ne kupuj“, koju provodi Mreža za zaštitu životinja.

Cilj kampanje je podići svijest građana o važnosti udomljavanja napuštenih životinja te je Krapinsko-zagorska županija, na prijedlog Koordinacijske  radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja županija, s ovim ciljem tiskala i postavila šest biloboard plakata uz glavne prometnice na svojem području. Sve buduće vlasnike pasa upućujemo da svoje ljubimce ne kupuju nego da posjete web stranicu Sklonište za napuštene životinje „Luč Zagorja“, http://www.skloniste-luc-zagorja.com/  i/ili da odu osobno u Sklonište za napuštene životinje „Luč Zagorja“, Selnica 246, Marija Bistrica (telefon:049/444-060, mobitel: 091/330-0573) i odaberu svog ljubimca.

Kontrola populacije napuštenih pasa propraćena je nizom aktivnosti npr. mikročipiranjem pasa, bazom podataka Lysacan i sl. koja posebno  rezultira  odgovornijim ponašanjem vlasnika pasa. Broj napuštenih mačaka je nepoznat, no promatranjem staništa, hranilišta i javnih mjesta na kojima se napuštene mačke okupljaju, dolazi se do zaključka kako se njihov broj konstantno povećava. Mačke u svojoj reprodukcijskoj dobi imaju velik broj legla, pa je sterilizacija jedina pouzdana  metoda kojom se može utjecati na njihovu brojnost. Stoga je Krapinsko-zagorska županija ove godine osigurala sredstva za sterilizaciju/kastraciju 19 napuštenih mačaka. Sterilizacija/kastracija izvršiti će se u Skloništu za napuštene životinje „Luč Zagorja“, Veterinarske stanice Zlatar Bistrica d.o.o. u suradnji s članovima  Udruge za promicanje i zaštitu životinja „VITA“ i Udruge za zaštitu i zbrinjavanje životinja „EGON“.

Zadnja promjena: 30.10.2019. | Prikazano 292 puta