Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Obrasci Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli Matični uredi Ispostave
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Master plan prometnog sustava Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Strategija upravljanja imovinom Program energetske učinkovitosti Registri i baze podataka (ASSET lista) Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Program zaštite zraka... Procjena rizika od velikih nesreća Knjiga standarda Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Izjava o pristupačnosti mrežnog sjedišta Unutarnje prijavljivanje nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
Odaberite grad / općinu:
Grad Krapina
O Gradu / Općini
Preskoči kartu
Površina: 58 km2
Broj stanovnika: 12479
Web stranica: www.krapina.hr

 

Naselja:

Bobovje, Doliće, Donja Šemnica, Gornja Pačetina, Krapina, Lazi Krapinski, Lepajci, Mihaljekov Jarek, Podgora Krapinska, Polje Krapinsko, Pretkovec, Pristava Krapinska, Strahinje, Straža Krapinska, Sušelj Brijeg, Tkalci, Trški Vrh, Velika Ves, Vidovec Krapinski, Vidovec Petrovski, Zagora, Škarićevo, Žutnica

Gradska uprava:

  • Adresa: Trg Ljudevita Gaja 12, 49000 Krapina
  • Gradonačelnik: Zoran Gregurović
  • Predsjednik Gradskog vijeća: Ivica Hršak
  • Telefon: 049/382-400, 382-405
  • Faks: 049/371-211
  • E-mail: krapina@krapina.hr
Najnovije
Akti župana
Službeni glasnik
Sa službenih stranica

www.krapina.hr

20.11.2020.
Privremeno zatvaranje prometa u centru Krapine zbog postavljanja božićne rasvjete

Sutra, 21. studenoga u vremenu od 11 do 17 sati kao i u nedjelju, 22. studenoga od 8 do 16 sati privremeno će se za sav promet zatvoriti sljedeće ulice u Krapini: Magistratska ulica, Gajeva ulica i Trg Ljudevita Gaja zbog postavljanja božićne rasvjete. Mole se građani za razumijevanje i strpljenje!


20.11.2020.
Obavijest – zatvaranje prometa na dionici Polje Krapinsko do „Ruke“ u subotu, 21. studenoga

Za potrebe izvođenja radova na projektu izgradnje vodoopskrbnog sustava Mihaljekov Jarek, Polje Krapinsko i Velika Ves, u subotu, 21. studenoga 2020. godine zatvorit će se sav promet na dionici gradilišta gradskom nerazvrstanom cestom Krapina – Mihaljekov Jarek - Popovec na dionici od adrese Polje Krapinsko 2 do raskrižja sa državnom cestom D1 u naselju Velika Ves (raskrižje kod betonare Kamenoloma Gorjak). Promet će biti zatvoren na predmetnoj dionici od 7,00 sati do završetka radova te će se preusmjeravati na alternativni pravac zagorskom magistralom D1 postavljanjem odgovarajuće privremene prometne signalizacije. Stanovnicima naselja u zoni izvođenja radova omogućit će se adekvatan prolaz za hitne i neodgodive potrebe.
Mole se svi sudionici u prometu da koriste alternativne pravce te poštuju privremenu prometnu signalizaciju poručuju iz Krakom – vodoopskrbe i odvodnje te zahvaljuju na razumijevanju.


17.11.2020.
Grad Krapina obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, izaslanstvo Grada Krapine predvođeno gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, zapalilo je svijeće kod centralnog križa na gradskom groblju u Krapini.

Gradonačelnik Gregurović istaknuo je da ove godine zbog epidemioloških razloga nisu u mogućnosti obilježiti Dan sjećanja tradicionalnim okupljanjem i programom u Parku Matice Hrvatske, pa počast odaju na gradskom groblju, skromno i dostojanstveno.

„Danas odajemo počast svim preminulim i poginulim branitelja koji su svoj život položili na oltar domovine prilikom najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj povijesti. Prisjećamo se i zahvalni smo i svim preživjelim braniteljima, što su nam svi zajedno omogućili da danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj. Prisjećamo se i našeg grada heroja, našeg simbola otpora Vukovara koji je ostao stajati unatoč brojnim napadima i dao do znanja da se Hrvatska ne predaje”, istaknuo je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Gradonačelnik je ujedno pozvao sve građane da Dan sjećanja obilježe bez okupljanja, već da zapale svijeće u svojim domovima i dostojanstveno se prisjete svih vojnika i civilnih žrtava Domovinskog rata.

Uz gradonačelnik Gregurovića dio izaslanstva su bili i njegovi zamjenici Branko Varjačić te Dragutin Kozina.

 


17.11.2020.
Područni ured za katastar Krapina poziva građane da rješavaju svoje zahtjeve putem e-komunikacije

     Iz Područnog ureda za katastar Krapina obavještavaju sve korisnike da kao i do sada za potrebe ishođenja javnih isprava koriste digitalne usluge Državne geodetske uprave kojima se na pravovremeni i odgovoran način mogu ostvariti prava bez potrebe izravnog dolaska u službene prostorije Područnog ureda za Katastar Krapina.
Putem sljedećih poveznica a) One-Stop-Shop sustav (OSS sustav) https://oss.uredjenazemlja.hr/private/login.jsp i b) sustav e-Građani, https://pretinac.gov.hr/KorisnickiPretinac/eGradani.html korisnici mogu elektroničkim putem podnijeti zahtjev odnosno bez dolaska u katastarski ured preuzeti: KOPIJU KATASTARSKOG PLANA, PRIJEPIS/IZVOD IZ POSJEDOVNOG LISTA i IZVADAK IZ BAZE ZEMLJIŠNIH PODATAKA.

   Od 11. studenoga 2020. g. Državna geodetska uprava omogućila je svim fizičkim i pravnim osobama, putem OSS sustava, a temeljem zahtjeva, preuzimanje i POTVRDE O KUĆNOM BROJU te podnošenje zahtjeva za izdavanje
RJEŠENJA O KUĆNOM BROJU. Kao i do sada, navedeni, a i ostali zahtjevi za podacima ili ispravama iz nadležnosti Državne geodetske uprave (npr. uvjerenje o nositeljima prava na nekretninama, zahtjev za određivanje kućnog broja zgrade, uvjerenje o kućnom broju zgrade, uvjerenje o vidljivosti zgrade na DOF-u, i sl.), mogu se podnijeti putem zahtjeva koji se nalaze na stranici: https://dgu.gov.hr/podnesite-zahtjev-91/91. Popunjeni zahtjevi ili drugi podnesci zajedno s kontaktima dostavljaju se na sljedeći način: na službeni mail Područnog ureda za katastar Krapina: puk.krapina@dgu.hr, putem pošte na adresu sjedišta Ureda: Područni ured za katastar Krapina, Magistratska ulica 12, 49000 Krapina ili direktno na adrese ostalih Odjela/Ispostava Područnog ureda za katastar Krapina, ovisno o teritorijalnoj nadležnosti i putem faksa na 049 / 328 181. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na službene telefone Područnog ureda za katastar 049 / 371 040.
      Područni ured za katastar Krapina u ovim izvanrednim okolnostima kroz navedene komunikacije nastojat će osigurati da građani i ovlaštenici nesmetano ostvare svoja prava i ispune obveze bez potrebe izravnog dolaska u službene prostorije Ureda.


17.11.2020.
Krapina nastavlja sa ozelenjivanjem – nove sadnice na području grada

     U ovo idealno vrijeme za sadnju drveća i ukrasnog bilja, Grada Krapina je u suradnji s tvrtkom Krakom d.o.o, odlučio posaditi nove sadnice drveća na području Grada.

     Ukupno su zasađena 72 srebrnolisna javora, 5 kuglastih javora, 3 viseće višnje te 250 sadnica lovorvišnje.

     Srebrnolisni javori zasađeni su sljedećim lokacijama: Ulica Andrije Hebranga gdje je formiran drvored od parkirališta ispod Gradskog groblja pa do Ulice Radobojska cesta. U Ulici Miroslava Krleže posađen je drvored nasuprot Tri Križa, od završetka Groblja pa do križanja s Ulicom Grigora Viteza. U Šetalištu prof. Ivana Vrancea posađen je drvored od križanja Ulice prof. Dragutina Gorjanovića Krambergera, prema parkiralištu Hušnjakovo. Također, na Šetalištu Dobrovoljnih darivatelja krvi, posađeni su novi javori na mjestima na kojima su se prethodne sadnice osušile. Javori su zasađeni i na igralištu u Strahinju, na dječjem igralištu u Škarićevom i na novouređenom dječjem igralištu u Žutnici. Kod novoizgrađenog pružnog prijelaza u Šetalištu Vilibalda Sluge zasađene se sadnice kuglastog javora. Ispred pedijatrijskih ordinacija kod Doma zdravlja Krapina gdje se nalazi dječje igralište također su posađeni javori. Namjera nam je da se u popodnevnim satima tijekom ljetnog perioda zasjeni igralište.

     U Šetalištu Hrvatskog narodnog preporoda na slobodne lokacije posađene su viseće japanske višnje te kuglasti javori. Krošnja kuglastog javora je ovalno široka, često isto toliko široka koliko i visoka (okrugla). Najčešće se održava na veličinu do 3m promjera krošnje.
Kora je smeđa do sivosmeđa, glatka, u starosti ispucala. Listovi su mu u proljeće kod listanja malo crvenkasto obojeni, a kasnije se razviju u tamnozelene sjajne. U jesen su intenzivno žuti.
Cvate u travnju neprimjetnim žutozelenim cvjetovima.

     U Šetalištu prof. Ivana Vrancea u duljini od 180 metara nasuprot igrališta Osnovne Škole Augusta Cesarca zasađene su sadnice lovor višnje kako bi se u budućnosti formirala živa ograda. Cvjetovi su sitni, bijele boje, skupljeni u 15 cm dugi grozdasti cvat. Cvatu u travnju i svibnju. Plodovi su okrugli, crne boje i pojavljuju se u jesen. Listovi ovog grma nalik su listovima lovora, a plodovi podsjećaju na višnje. Zbog te dvije sličnosti je ova biljka dobila naziv lovor višnja. Sadnice lovor višnje su također zasađene na igralištu Šabac te na Gradskom groblju Krapina. Često posjetitelji i turisti kažu kako je Krapina predivan gradić bogat zelenilom, a kroz ovakva „zelena“ ulaganja samo će još i više proljepšati. Zelenilo na kojem ćemo moći „pasati“ oči blagotvorno će djelovati i na zdravlje.


16.11.2020.
Promjena termina odvoza otpada

      Krakom d.o.o. obavještava građane Grada Krapine o promjeni rasporeda odvoza otpada koji se inače odvozi srijedom da će se zbog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje reciklabilni otpad u plavim posudama odvoziti idući dan, u četvrtak 19. studenoga ove godine.


13.11.2020.
Obavijest za potrošače na distributivnom području grada Krapine, naselja Bobovje i Pristava Krapinska

    Krakom vodoopskrba i odvodnja obavještava cijenjene potrošače vode na distributivnom području grada Krapine, naselja Bobovje i Pristava Krapinska da će zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u opskrbi vodom dana 16.11.2020. (ponedjeljak) u vremenskom periodu od 10 do 15 sati. Mole se cijenjeni potrošači za strpljenje i razumijevanje.


12.11.2020.
Obavijest - zatvaranje prometa

     Zbog izvođenja radova na sanaciji vodoopskrbnog cjevovoda u naselju Bobovje dana u petak, 13. studenoga 2020. g. u vremenu od 7.00 sati do 15.00 sati zatvara se za sav promet dionica nerazvrstane ceste u naselju Bobovje: od trafostanice do raskrižja „Krležov brijeg“. Mole se građani za razumijevanje i strpljenje.
     Zaključak možete pogledati ovdje.


9.11.2020.
Obnavlja se krovište OŠ Augusta Cesaerca u Krapini

U Osnovnoj školi Augusta Cesarca u Krapini, izgrađenoj davne 1971. godine, obnavlja se krovište kojem je zbog dotrajalosti bila neophodna hitna sanacija.

Naime, zbog iznimno lošeg stanja drvene potkonstrukcije, krovište je postalo potencijalna opasnost, kako za učenike i djelatnike škole, tako i za prolaznike.
-Prilikom nedavnog nevremena, olujni je vjetar digao krovište škole, a zahvaljujući našim vatrogascima iz DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe, uspjeli smo na neki način zaštiti školu da vjetar ne digne limeni pokrov. Kad smo sve pregledali nakon nevremena, vidjeli smo da je nemoguće sanirati krovište, s obzirom da je drvena potkonstrukcija već bila potpuno trula – objasnio je u ponedjeljak prilikom obilaska radova gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Upravo stoga, krenulo se s hitnom izradom projektne dokumentacije za zamjenu krovišta.
-Uputili smo i apel Ministarstvu znanosti i obrazovanja za pomoć jer se radi o velikoj površini krovišta, odnosno o više od 2 tisuće kvadrata. Na sjednici održanoj u Krapini povodom Dana grada, odobreno je sufinanciranje od strane Ministarstva, a početkom ove godine Ministarstvo je i raspisalo natječaj za zamjenu krovišta škole – kazao je Gregurović.

Ugovor o izvođenju sklopljen je početkom lipnja, s radovima se krenulo mjesec dana kasnije, a očekuje se da će završiti do 10. prosinca ove godine.

Radove vrijedne 1.968.645,75 kn s PDV-om zajednički sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja s 80 posto udjela te Grad Krapina s 20 posto potrebnih sredstava, a izvođač je tvrtka M. I. Hršak d.o.o. iz Krapine.

-Postojeća drvena konstrukcija zamijenjena je željeznom, čeličnom potkonstrukcijom koja će uistinu biti trajna i za možda nekoliko desetaka godina, ukoliko će trebati mijenjati limeni pokrov, neće trebati mijenjati potkonstrukciju. Zahvaljujući ovom projektu više neće biti prokišnjavanja u učionice, a dobili smo i sigurnost jer vjetar više neće moći dići krovište. Ovim smo projektom riješili veliki, gorući problem koji nas je mučio godinama. – naglasio je gradonačelnik.

Osnovnu školu Augusta Cesarca u Krapini danas polazi više od 500 učenika: 178 ih je u nižim, a 203 u višim razredima, dok Osnovnu glazbenu školu polaze122 učenika.

Radovi na krovištu većim su se dijelom izvodili paralelno s održavanjem nastave, no prošlog tjedna, a tako će biti i narednih tjedan dana, zbog zamjene središnjeg dijela krovišta organizirana je online nastava, kako radovi ne bi ometali učenike i nastavnike.


7.11.2020.
I ove godine Grad Krapina stipendirat će svoje srednjoškolce i studente

     Kako bi se učenicima i studentima barem malo olakšalo školovanje, Grad Krapina i ove je godine raspisao Natječaj za dodjelu stipendija.
U školskoj, odnosno akademskoj godini 2020./21. Grad će dodijeliti 10 novih stipendija učenicima srednjih škola i 15 novih stipendija studentima s područja grada. Mjesečni iznos učeničke stipendije je 350, a studentske stipendije 700 kuna.
     Stipendije se dodjeljuju za cijelo vrijeme redovnog školovanja, dakle, ukoliko učenik ili student redovito upisuje više godine on nastavlja primati stipendiju do kraja srednjoškolskog obrazovanja ili završetka studija te se više ne mora javljati na natječaj. Stipendije se isplaćuju za 10 mjeseci u godini (osim srpnja i kolovoza).
     Vrijedi istaknuti kako se broj stipendija koje dodjeljuje Grad Krapina povećava iz godine u godinu. Tako je 2013. godine Grad imao 49 stipendista za što je iz proračuna izdvojeno 259.700,00 kuna, a lani je za 73 stipendista izdvojeno 440.000,00 kuna. Ove godine je za stipendije u proračunu osigurano 500.000 kuna, a u 2021. godini i taj će se iznos povećati. S novim stipendijama koje će se dodijeliti ovim natječajem Grad će ukupno imati 89 stipendista.
     „Drago mi je da na ovaj način našim učenicima i studentima možemo barem malo olakšati školovanje. Ovo je teška godina, pandemija koronavirusa mnogo je toga zakomplicirala i promijenila u našim životima, usporila realizaciju nekih planova i projekata, ali obrazovanje je ulaganje u budućnost i za obrazovanje se uvijek u proračunu moraju iznaći sredstva i zbog toga nismo prestali s isplatom stipendija čak ni za vrijeme održavanja nastave „on line“ na proljeće ove godine. Što se tiče natječaja za stipendije, pet studentskih stipendija se dodjeljuje po kriteriju uspješnosti (nadareni), pet prema socijalnom kriteriju i pet za deficitarna zanimanja, dok se deset učeničkih stipendija dodjeljuje po socijalnom kriteriju”, ističe gradonačelnik Zoran Gregurović.
     Rok za podnošenje zahtjeva za učeničke i studentske stipendije je 15 dana od dana objave natječaja, odnosno do 21. studenoga 2020.
Potrebne obrasce, tekst natječaja i pravilnik o dodjeli stipendija i jednokratnih potpora učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Krapine možete pogledati i preuzeti ovdje.


 
Krapinsko-zagorska županija
Magistratska 1, 49000 Krapina
tel: 00385-49-329111
fax: 00385-49-329255
Email: info@kzz.hr
Web: www.kzz.hr
OIB: 20042466298
IBAN: HR6823400091800002009